A weboldal helyes működéséhez engedélyezze böngészőjében a javascriptet!

Erzsébet-napi ételosztás az Újvárosi Művelődési Házban

2016. december 5. (hétfő) 8:00

Az idén immáron 8. alkalommal vendégelték meg a hajléktalanokat a győri egyetemisták, és a Szent Erzsébet Plébánia hívei az Újvárosi Művelődési Házban.

November 19-én, szombaton a program szentmisével kezdődött a Szent Erzsébet templomban, majd ezt követően rászoruló testvéreink szerény ebéden vehettek részt. Az ebéd előtt Radicsné Csőre Andrea – az Újvárosi Művelődési Ház vezetője – és Tóth Tibor – a Szent László Katolikus Szakkollégium igazgatója – köszöntötte a vendégeket, valamint köszönetet mondtak a széleskörű összefogás segítségével megvalósult, immár hagyományosnak mondható eseménynek. Megyeri Ciprián egyetemi lelkész atya által vezetett asztali áldást követően az egyetemisták felszolgálták az ebédet, melyet a rászorulók jóízűen fogyasztottak el. 

"A küldetés lehetséges - a gazdag ifjú nyomában." - Az egyetemisták őszi lelkigyakorlata

2016. november 26. (szombat) 12:00

November 4-5. között került megrendezésre, az egyetemisták hagyományos őszi lelkigyakorlata a Szent László Katolikus Szakkollégiumban.

Beszélgetős Est a Szent László Katolikus Szakkollégiumban

2016. október 8. (szombat) 13:48

Szeptember 27-én, kedden vették kezdetét - a Győri Római Katolikus Egyetemi Lelkészség által szervezett -, Beszélgetős Estek a Szent László Katolikus Szakkollégiumban. Az első alkalommal a mérgező és bántalmazó kapcsolatok témájában osztották meg egymással gondolataikat a résztvevő fiatalok.

Élménybeszámoló az IVT-ről

2016. október 2. (vasárnap) 20:49

Szeptember 19-én, hétfőn a  Szent László Katolikus Szakkollégium lakói élménybeszámolót tartottak az érdeklődők számára a július második felében, Krakkóban megrendezett katolikus Ifjúsági Világtalálkozóról. Az irgalmasság szentévében az Ifjúsági Világtalálkozó témájául Máté evangéliumának 5,7 verse  szolgált, miszerint "Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmat nyernek". A világtalálkozó védőszentjei az isteni irgalmasságot hirdető lengyel születésű szentek Szent Fausztina nővér és Szent II. János Pál pápa voltak.

Egyetemi Veni Sancte szentmise

2016. szeptember 23. (péntek) 9:37

Szeptember 13-án, kedden került megrendezésre  a Győri Római Katolikus Egyetemi Lelkészség és a Szent László Katolikus Szakkollégium hagyományos Veni Sancte tanévnyitó szentmiséje, melynek idén a Győr-révfalui Szentháromság templom adott otthont. Az ünnepi szentmisét Dr. Veres András győri megyéspüspök úr celebrálta.

Jöttünkre 2 nap múlva számítsatok, KELET felől! Avagy ahogy a győriek látták a Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozóját Szegeden

2016. március 20. (vasárnap) 17:30

Nagy dolgok történnek minden év február első felében az egyetemi lelkészségek háza táján, ugyanis évente egy alkalommal ilyenkor kerül megrendezésre a Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozója, a KELET. Ahol a vizsgaidőszak sűrű dzsungeléből kikeveredett, megtépázott egyetemista fiatalok megismerkedhetnek hasonszőrű sorstársaikkal a Kárpát-medence teljes területéről, és egyben lelkiekben is töltekezhetnek.

Nagyböjti Lelkigyakorlat

2016. március 1. (kedd) 20:49

Február 26. és 27. között tartotta a Katolikus Egyetemi Lelkészség és a Szent László Katolikus Szakkollégium Nagyböjti lelkigyakorlatát. A lelkigyakorlat témája ezúttal "Az öröm akadálymentesített útja" volt, melyről Dr. Fábry Kornél atya vezetésével hasznos információkat kaptunk.

Beszélgetős est

2016. február 17. (szerda) 20:48

A február 16-án megrendezett beszélgetős estünk témája ezúttal "Az élet döntések sorozata" volt.

V. Katolikus Ifjúsági Batyus Bál

2016. február 10. (szerda) 20:45

A Katolikus Egyetemi Lelkészség és a Szent László Katolikus Szakkollégium által szervezett V. Katolikus Ifjúsági Batyus Bál február 5-én, pénteken került megrendezésre a Győri Tulipános Általános Iskolában.